Berliz

2002

Berliz är en klok och nyfiken häst. Hon kom till oss efter att hon avvants från sin mamma.

Berliz är till sin natur en left brain introvert. Hon har blivit mer balanserad med tiden och tycker att det är kul att leka. Jag har också lärt mig vad som motiverar henne, oftast är det godis ;). På uteritter kan hon bli lite osäker. Hon har gärna små hyss för sig och vill alltid vara med när det händer något. Till exempel tycker hon om att öppna soptunnan som står utanför boxen. Hon lyfter upp locket och sedan får hon skynda sig att flytta huvudet innan locket slår igen. Detta visar hennes extroverta sida.

Under vintern 2010/11 visade det sig att Berliz har broskskada i höger bakhas. Jag rider henne därför inte längre men vi leker från marken on line och liberty i den mån hon verkar tycka att det är ok och kul. Det är tur att hon är leftbrain så att hon uppskattar att det är hennes huvud och intellekt som utmanas, snarare än hennes fysik och kropp.

Berliz är dressyrstammad, hon är efter Bourbon, hennes morfar Dream of Glory efter Donnerhall. Hon har också Kyra Kyrklunds nyligen avlidne Master i blodet. Berliz fick somna in på grund av att hon hade ont.