Stolt på Eurohorse

Vi, Parelli team Sverige, höll håv i en halvtimma vid lunch idag. Och jag är stolt. Varför är jag stolt, undrar du kanske?

Eurohorse GHS PNH      

Jo, för idag visade mina kollegor kommunikation med lösa hästar, det vill säga liberty aka frihetsdressyr och de red utan huvudlag alltså freestyle. Joanna satt upp på Glaeda medan Glaeda stod helt still och väntade – utan huvudlag! Anne bad Stjärnan backa genom att ta i de yttersta håren i svansen. Vi fick se dem visa en hel rad färdigheter och fin saker.

Men, allt detta häftiga var ändå inte stundens fokus. Utan fokus, och det jag pratade om med publiken, låg på vårt, människans ansvar att försöka förstå hästen och ge den vad den behöver – behandla den som en individ för att nå målet med en avslappnad, tillitsfull, motiverad och lyhörd häst som kan och vill prestera med oss. Det är detta Parelli Natural Horsemanship handlar om!

Det andra, det flashiga, prestationerna kommer som ett resultat av att relationen och hästens mående sätts främst. Så idag är jag stolt över att vi fick visa det!

Paddocken Eurohorse