Resan

Jag har haft fullt upp och nu känner jag dessutom lite skrivkramp eftersom jag tycker att jag borde skriva först om Texasresan och sedan ridlägret på Ed Sjögård och sedan Falsterbo… Men vet ni vad, vem bryr sig om vad man borde göra (så länge det inte skadar någon annan)?!?!

Så istället tänker jag, inspirerad av detta inlägg, skiva om hur mina livsresa och mina val knyts ihop till rollen som instruktör i Parelli Natural Horsemanship. När jag var liten ville jag bli veterinär (efter att jag ville bli astronaut), för att djuren inte kunde tala med oss och berätta vad de behövde. När jag efter gymnasiet åkte och arbetade på en kibbutz i södra Israel fick jag erfara att det även finns gott om människor som trots att de kan tala inte får sin röst hörd. Så då ville jag bli antropolog för att ge dessa människor en röst. Efter ett halvårs studier i politisk antropologi, och sedan biologi (veterinärdrömmarna var kanske inte helt nerlagda) arbetade jag för att få ihop pengar för att resa. Jag åkte först och skibummade i Bad Gastein, sedan reste jag i Kina, Nya Zeeland, Malaysia och Thailand. Efter det och lite mer ströjobbande började jag läsa Pol. Mag. programmet vid Lunds universitet. Det innebär att jag studerade statsvetenskap med inriktning på internationella relationer och också mellanösternskunskap och arabiska. Jag läste arabiska i Jordanien och när jag kom hem arbetade jag som asylhandläggare på Migrationsverket innan det bar av till Palestina för att jobba för en fredsorganisation.

Nu känner jag på något vis att cirkeln är sluten även om det kan verka långsökt för en utomstående: Jag arbetar för att djur, framförallt hästen som är det djur som alltid funnits med mig, ska få göra sin röst hörd, att vi ska förstå vad de behöver och hur vi kan hjälpa dem nå sin fulla potential och må bra.

Det viktiga tror jag är att man aldrig slutar söka det där som man brinner för och verkligen tycker om att göra. Det gör iallafall att jag känner mig väldigt levande och det motiverar mig att ständigt bli bättre. Att det sedan tog över tio år att hitta hit gör ingenting för de erfarenheter jag har med mig på vägen har inte bara gjort mig till den jag är utan även gjort mig bättre på det jag gör. Har du hittat vad du älskar att göra?