Glimra…

Ja, vad ska man säga. Inte långt efter att jag tyckte att hon var bra var hon det inte. Hon var ömfotad även med skor på och spänd i vissa muskler och muskelfattig i andra. Eftersom jag inte vill ha en halvkrasslig häst (vem vill det?) och eftersom att symptomen var diffusa: hovöm, regnskållor, musklerna, oro, satte jag henne på vila och ringde veterinären.

Veterinären tyckte att hon verkade bra rent allmänt, rekommenderade sulor och skor och annan sadel eftersom hon ömmade på ena sidan av manken. Jag bad också om ett blodprov. Det visade inga konstigheter mer än att hon kanske haft en liten muskelinflammation. Det tror jag också eftersom hon verkade ha sträckt sig i bakkärran ett tag innan.

Nästa steg blev av med skorna för att verkligen komma till botten med det hela. Jag skickade in man för analys och tog ut en hovvårdsspecialist. Glimra har en spricka i höger bakhov som Carolina menade skulle fixa sig. Homeopaten beskrev att det är något med tunntarmen och Glimra tar därför inte upp näring som hon ska. Dessutom löper den aktuella meridianen precis över där hon hade mest regnskållor och där musklerna var som mest outvecklade och spända, över manken, samt ner på utsidan av bakhovarna där hon har sprickan. Svaret på mananalysen träffade mitt i prick och stöder mitt antagande att det var något fel i systemet. Nu får hon Gastrofor, Renefor och Päls & Hov och bara lugnare lek.

Jag vill gärna alltid börja med veterinären. Samtidigt verkar de mer holistiskt kunniga terapeuterna ha mycket att tillföra vad gäller hälsa. Vad tycker ni?

Nu håller jag tummarna att Glimra blir sitt vanliga pigga jag lite snabbt :).