Därför älskar jag att undervisa

Engagerad instruktör ParelliHar du upplevt känslan av flow någon gång? Tidigare i mitt liv var flow något jag främst förknippade med hästar, att rida eller leka med en häst och känna hur vi blir ett och tiden står stilla. Ett annat område jag upplevde flow på var när jag skrev uppsats eller hemtenta på min universitetsutbildning. Inom båda dessa områden brukar flowet kantas av dagar då det känns kämpigare.

Nu, när jag undervisar, är det som om mitt psyke direkt går in i flow. Det är som om det är en skyldighet till eleverna och deras hästar och det finns inte plats för kämpigare dagar. Detta sinnestillstånd är himmelriket att befinna sig i. Jag tror att det kommer för att jag så väldigt gärna vill att alla ska få uppleva partnerskap med en lugn, trygg häst som är villig att göra det vi ber om med utstrålning och glädje. Jag vill också väldigt mycket att alla hästar ska få kunna lita på oss som vänner och ledare som kan lätta deras börda av att ta hand om sin egen överlevnad hela tiden. Det är förmodligen också ett nödvändigt tillstånd för att jag ska kunna känna på riktigt vad häst och ryttare behöver och inte gå bara på teknik, teori och strategi. Jag vill att alla ska komma till level 4 praktiskt taget direkt, att ni ska vara självständiga så att ni känner er trygga och självsäkra med er häst utan mig. Uhm, jag får visst passa mig så att jag inte blir utan jobb ;). Min förhoppning är att denna ambition märks för er som tar hjälp av mig, att ni förstår hur mycket jag bryr mig om er. Savvy on!

2 reaktion på “Därför älskar jag att undervisa

Kommentarer inaktiverade.