Pure Parelli

Häst instruktör

Innehållsdeklaration på instruktörer, det kanske skulle vara nåt? Här är mitt försök 😉

Som licensierad Parelliinstruktör undervisar jag level 1-4 i fyra savvys (inte riktigt än dock :(, eftersom jag är tvåstjärnig undervisar jag inte finesse). Vad betyder detta? Jo, Pat menar att det finns tio nivåer av en horseman. Nivå 1-4 är grunden, när man nått den nivån tar man med sig sina färdigheter, attityd och filosofi in i vald specialisering, level 5 och uppåt. En savvy är ett område inom vilka vi studerar: on line – med lina från marken, freestyle – ridning med långa tyglar eller utan huvudlag, liberty – kallas i Sverige ofta frihetsdressyr och finesse – koncentrerad ridning på korta tyglar.

Det är viktigt för mig att de som vill studera med mig vet att de får ”Pure Parelli”, det vill säga just level 1-4 i fyra savvys. Genom min tid på Parelli Campus i Colorado har jag utbildats i Pats program och jag försöker ge det till er på bästa möjliga sätt. Jag fortsätter ständigt utbilda mig inom programmet för att bli en bättre hästmänniska och gå vidare genom level fem och uppåt. I sommar åker jag till exempel till USA igen för att studera inridning, colt starting, direkt för Pat Parelli. Jag har valt just detta program för dess fokus på partnerskap, psykologi och vår förmåga att läsa hästen och förstå hur vi kan tillfredsställa dess behov.

Varför berättar jag det här då? Jo, för att försäkra er om att även om jag hela tiden studerar vidare, inom och utom Parelli så är det ren Parelli jag erbjuder som instruktör. Alla kanske inte tycker att det är så viktigt, men jag minns att jag gjorde det som ny student och jag vet att jag gör det idag om jag går till en Parelliinstruktör. Jag vill som student veta vad jag får så att jag sedan själv kan välja att kombinera eller inte kombinera olika synsätt.

Vad tycker du? Spelar det någon roll vilken filosofi som ligger bakom din instruktörs råd till dig? Behövs en innehållsdeklaration?

Om du vill veta vilka som undervisar Parelli Natural Horsemanship i Sverige idag så besök vår teamsida www.parelliteamsverige.se.