Kärlek & Respekt

Vacker himmel i november med OscarFör några år sedan frågade jag mina nära och kära vilka deras grundvärderingar var, vilka kärnvärden de levde sina liv i enlighet med. Frågan var viktig för mig för jag insåg att om jag hade gedigna och väl förankrade kärnvärden så skulle alla beslut i min vardag bli enklare.

Parellis kärnvärden är:CoreValues Parelli

 

Men egentligen är det enklare än så och kärnvärdena kan sammanfattas med de klassiska ”Love, Language & Leadership”.

Min mammas kärnvärden var och är Kärlek & Respekt. De snodde jag rakt av för svårare än så är det ju inte. Om vi grundar allt i kärlek och respekt så kommer det märkas i vår intention och våra handlingar såväl i horsemanship som i humanship. Ser ni att ”respekt” rymmer både ”language” och ”leadership”? Vår respekt för hästen ser till att vi lär oss deras språk och deras respekt för oss uppmuntrar dem att följa vårt ledarskap. Respekt och rädsla hör inte ihop i min värld. De två första kvalitéerna i en horseman är ”heart and desire” och ”respect” så där har vi det igen – det är inte svårare än så!

Vilka är dina kärnvärden?

En reaktion på “Kärlek & Respekt

  1. Pingback: Hästens intelligens och medvetande | Horsemanship – Tina Kolhammar

Kommentarer inaktiverade.