LoLa

Det är fulla dagar här så jag ber om ursäkt till er som mailat eller kommenterat och inte fått svar än. Tack så mycket för att ni kontaktar mig, jag tycker att det är väldigt roligt att få dela era horsemanshipresor! Jag hoppas kunna återkomma till er i helgen men Pat har bjudit in till cutting och team sorting på lördagen och sedan håller Doug Jordan cutting clinic på söndagen där Pat är en av deltagarna. Det blir en ganska unik upplevelse att få se Pat som student. Han berättade för Fast track gruppen idag att han är en väldigt bra student. Han sa också att han redan varit på sex clinics i år och att han brukar vara den som kommer först och stannar till sist samt att han brukar presentera sig för läraren och deklarera att hans mål är att vara den bästa studenten på kursen. Det är inspirerande att se hur Pat alltid fortsätter att utvecklas och att se hans brinnande passion. Jag är väldigt tacksam över att vara här!

Nu var det inte detta jag hade tänkt berätta utan att Kristi igår gav mig ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Hon frågade om jag hade hittat någon häst och jag svarade att det hade jag. Jaha, sa hon, jag hade annars tänkt ge dig ett erbjudande. Sedan undrade hon om jag kunde backa på den häst jag arrangerat och jag sa ja. Då erbjöd hon mig Lola mot att jag hjälpte henne att även ta hand om hennes andra häst Saturi. Jag bad om lite betänketid, mycket eftersom att jag inte ville göra tjejen som jag skulle få låna häst av besviken. LoLa har fin quarterhorse-stam men jag kan inte säga vad, min koll på hingstarna är ganska dålig. När jag insåg hur nervös jag blev bara av tanken på att låna min instruktörs häst insåg jag att jag ville tacka ja till erbjudandet. Nervositet för mig innebär att jag har tagit mig utanför min trygghetszon och att jag har satt mig i en situation där inlärning och utveckling kan ske. När jag senare sa till Kristi att jag gärna ville låna Lola om erbjudandet kvarstod och deklarerade att det gjorde mig nervös så sa Kristi att även hon var nervös. Låt mig berätta varför:

Jag mailade Kristi tidigare i vintras för att fråga om hon hade någon häst att leasa ut. Hon svarade att hon inte lånar ut sina hästar för att det skulle kännas som att låna ut sin make. Samma liknelse använde hon senast i söndags när det stod klart att Lily behövde åka hem. För henne är detta en stor sak och jag förstår henne till fullo eftersom att jag själv är likadan. Mina hästar vilar medan jag är här. Med andra ord, detta arrangemang är utanför både min och Kristis trygghetszon men jag är övertygad om att det kommer att bli bra för oss båda. Jag ska göra mitt allra bästa för att det ska bli det!

Medan allt detta pågår i kulisserna gör studenterna på Fast tracken ett superjobb. Det är väldigt roligt att få äran att coacha dem, alla är engagerade och ambitiösa. Idag har hade vi bland annat liberty demos och undervisning samt undervisning på Seat builders. Då undervisade vi i team av två och det är väldigt nyttigt att göra det. Dels för att vi kan täcka upp för varandra och dels för att det snabbt märks vilka styrkor och svagheter respektive part har. Karin och jag har undervisat en del tillsammans och jag tycker att det är jätteroligt.

2 reaktion på “LoLa

  1. Hallå Tina
    Vilken grej, eller vilka grejer du får vara med om. Det kommer att gå jättebra med Kristis häst, det finns inget annat. Ha nu en trevlig helg med mycket att se och lära, själv åker jag och min man ner till Ullared och sen Skåne. Precis som att det skulle imponera nåt, hm. Kramar

Kommentarer inaktiverade.