Första dagen för Fast Tracken

Fast Track orientation

Idag startade Fast Track kursen som vi assisterar på. Incheckingen gick kanon. Jag tog tempen på nästan varenda häst, det vill säga 34 hästar – det är det som kallas ett varmt välkomnande ;). Studenterna var förväntansfulla och lite nervösa men verkar vara ett härligt gäng människor.

Jag skickade hem Lily idag. Det kändes hemskt vilket var en ganska irrationell känsla eftersom att tanken är att hon ska få den medicinska hjälp hon behöver med sin skuldra. Men, känslor är ju allt som oftast irrationella.

Parelli team Sverige

Eftermiddagen skulle spenderas med horsemanshiptid med Kristi men det regnade och åskade så efter att vi knatat fram och tillbaka till fältet två gånger så fick vi lägga ner det. Surt för mig för att jag hade fått låna Kristis lilla RBI Lola och det hade självklart varit roligt att leka med och rida henne. Som Kristi sa: You almost got to ride Lola. Ha ha! Hursomhelst så hann vi få coachingtipset att vitsen med att leka på längre rep är att testa ”strength of bond” med vår häst. Det vill säga hur bra är kontakten och kommunikationen på längre avstånd.

Vi avslutade dagen med simuleringar och övningar med 45-fotslinan för FT-studenterna och sedan lekte det med sina hästar medan vi coachade där det behövdes. Det är så roligt att undervisa på det här sättet, bara ge ett eller ett fåtal koncept som saknas just där och då och se studenterna ta det vidare.

På kvällen åkte jag och kollade på min nya hyrhäst, ett litet arabsto som heter Misty. Ganska RBI men det är nyttigt för mig. Hon kommer till ranchen på onsdag när hennes veterinära tester blivit klara. Som avslutning bjuder jag på en bild från i fredags.

Barbara, Token, jag och Lily

10 reaktion på “Första dagen för Fast Tracken

 1. Hallå Tina
  Nu har jag ansökt och betalat anmälningsavgiften till extern nästa sommar, woaw och hjälp vad nervöst det blir helt plötsligt. Så nu får du ursäkta om jag inte fokuserar på dig så mycket, hm, utan vill ha lite hjälp ang blanketten man ska fylla i. Attach your last year`s tax report and most recent 2 paycheck stubs. ??!! Ska jag skicka iväg den senaste deklarationen ? och vad är det sista, paycheck stubs ? Snälla, hjälp, (om du har tid naturligtvis). Sen får du jättegärna informera mig om hästar och boende sen (om jag kommer in vill säga). Är det nåt du vill supporta mig med, som du vet kan vara bra för att jag ska bli antagen och få scholarship ? Naturligtvis hoppas jag att allt går bra för dig och den nya hästen. Sköt om dig, kram/Agneta

  • Ja!!! Vad roligt att höra, grattis. Jag svarar dig i helgen när jag har lite mindre fullt upp. Jag hoppas att det är ok. Åh vad roligt att du ska på externship! :)

 2. Hm, förlåt, jag hittade fler funderingar. Det står att man ska summarize your activity as a Parelli Professional (i.e: I give a few lessons a month / I give several lessons or clinics a week). Jag trodde det bara gällde instruktörer, eller ?
  Vi får se om du får fler ”meddelanden” från mig idag. Ha det

  • Hej igen Agneta,

   Ja, den frågan gäller bara instruktörer men du kan ju skriva antalet timmar du brukar instruera. Ja, om du vill ansöka om stipendium ska du skicka in senaste deklarationen och de senaste lönerapporterna. Under mitt externship bodde jag i stugorna på campus, nu bor vi på grannfastigheter Double KB Ranch. Det är helt fantastisk här men ägarna försäker sälja så möjligheten att bo här kanske inte finns kvar nästa år. Pam Ervin har bra hästar att leasa ut men Lily var som sagt halt.

   Superkul att du ska gå externshipet!
   Kram

 3. Tack Tina för all hjälp (hittills) men nu hittar jag fler funderingar. Jo, det står en fråga så här: How many years have you been involved with natural horsemanship ? och sen kommer det grejer under den frågan: Name of Program: …………Number of years: …..
  tre såna rader. Vad betyder det ? tack på förhand /kram från stirriga mig.
  Förresten, kunde du komma i nov/dec ? Jag ska kolla med Karin om hon kan komma nu snart, så har jag ev 2 kurser med er inplanerade under hösten/vintern, kul.

  • Det betyder hur länge du hållit på med NH, för oss är det ofta PNH men det kan ju vara andra program också. Ja, det datum du fått gäller fortfarande. Jag kan kolla exakt vilka det var om du vill. Kram

 4. Hallå Tina
  Nu har jag bokat in Karin den 18-20 oktober och jag undrar om du och jag kan boka in dig i januari/februari ? Förhoppningsvis kommer jag att filma den kommande veckan både audition för level 4 och scholarshipansökan, håll tummarna. Ha det bra, och det hör jag att du har, så forsätt bara. Kramar

  • Hur gick det med filmandet? Ja, visst kan du boka i januari/februari. Januari är förmodligen bättre, då jag har planer för större delen av februari. Då blir det inget av de datumen du fått sedan tidigare då? Kram

Kommentarer inaktiverade.