Oscar

Veterinären var ju ute hos Oscar igår. Vi började med en hältkoll, inte för att jag känt att han haltar men för att han stått och avlastat ett framben på ett konstigt sätt i hagen. Ja, jag kanske är lite pjoskig med mina hästar, men hellre det eller vad säger ni? Utan anmärkning, veterinären tyckte att han var väldigt rörlig och fin i sina leder för att vara 18 år.

Vi gjorde också en ordentlig munhåleundersökning igen. Slemhinnorna var jättefina och det fanns inget kvar av nekroserna. Så skönt! Veterinären tog lite mer på hakarna och fick pilla rent två små foderinpackningar. Nästa check om ett halvår, vilket känns väldigt bra med tanke på att jag trodde att vi skulle få hålla på väldigt mycket med hans mun.

Sedan tog vi också ett blodprov eftersom att tänderna inte kan vara till att Oscar fallit ur och tappat hull som jag berättat om. Redan i morse ringde veterinären och meddelade att provsvaren såg bra ut. Igen, väldigt skönt! Veterinärens rekommendation är att fodra på med protein och låta Oscar stå inne och äta så att han prioriterar att äta. Stort tack till den duktiga distriktsveterinären som brukar hjälpa oss! (Jag vet inte om jag får skriva hens namn så det är bäst att låta bli :)).

Oscar kommer få gå i den lilla hagen några timmar om dagen och äta hö och kraftfoder. Sedan skickade jag också ett hårprov idag  för analys till Cecilia som ju hjälpte Glimra så bra när hon hade problem med hullet. Jag hoppas att hon kan hjälpa Oscar också! Vi, mor och jag fortsätter också att öva på att behandla honom med Kraniosakral terapi. Åh, vad han njuter av det.

Oscar