Dressyrträning


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/tinakolhammar.se/xn--hstutvecklare-bfb.se/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Idag har Glimra och jag genomfört vår första dressyrträning för Ulf Nilsson hos Eva-Gun, vår granne. Stackars Ulf, utan att ha förvarnat kommer vi i repgrimma och tyglar. Han tog det dock bra och lektionen var mycket givande.

Jag var och tittade på Ulfs undervisning i vintras, ni som följer mig på facebook kanske kommer ihåg det. Jag tyckte att hans värderingar verkade bra och gillade hans undervisningsstil. Först nu har det dock blivit läge att vara med och träna själv. Eller läge och läge, jag hade ju tänkt att jag skulle rida Oscar, men han hade ett veterinär- och tandläkarbesök idag så det fick bli Glimra. Jag ska berätta mer om Oscar framöver.

Ulf lät oss börja i skritt och när Glimra spände sig för något fick vi göra halt och stå lite tills hon tyckte det var ok och sedan kunde vi komma fram i skritt igen. Hon slappnade av ganska snabbt när jag var en tydligare ledare från ryggen, både vad det gällde att visa vägen och ta hand om hennes känslor. I traven var fokus på att hon inte skulle skjuta ut bogen och gå åt ett annat håll :). Hon var väldigt duktig utifrån var vi är just nu. När jag rider själv har jag fastnat i att inte få igenom mina hjälper och hon får ett utbrott och ruskar på huvudet och lägger bak öronen. En del i lösningen var att ha henne i ett lite högre travtempo och att vänta ut henne.

Ulf uppmanade mig till sist att rida med bett, vilket jag kommer att göra. Än så länge är jag inte duktig nog att kunna hjälpa henne med formen utan bett. Jag är mycket nöjd med Glimra, Ulf och mig själv efter dagens träning och ser fram emot nästa gång!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/tinakolhammar.se/xn--hstutvecklare-bfb.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399