Glimra och håranalysen

GlimraJag har lite trevliga nyheter från gårdagens veterinärbesök också.

Som ni kanske minns var jag bekymrad för Glimra i höstas. Hon var märkligt muskelfattig och tunn för att gå i en så stor och kuperad hage. Lite muskelfattig hade varit ok, jag var ju ändå i USA i tre månader och hon tränades inte alls. Jag hade veterinären ute och allt såg egentligen bra ut, tänderna var bra, vi avmaskade en extra omgång och avvaktade. Men jag såg ingen skillnad så jag tog ett hårprov och skickade till homeopat Cecilia för analys i oktober. Hon menade att Glimra var känslig för protein vilket ledde till att hennes njurar fick jobba på högvarv för att bryta ner det. Tydligen hör akupunkturmeridianen för njurar ihop med många muskler i överlinjen och de var just de som var underutvecklade på Glimra. Cecilia rekommenderade att ta bort allt extra protein samt ge kiselgur, magnesium och två homeopatmedel. Efter några veckor syntes en enorm skillnad på Glimra vilket var jätteskönt.

Glimra har dock fortsatt vara hovöm och hon hade vad hovslagaren kallade dubbelsula för två månader sedan så jag har fortsatt vara lite orolig för henne. Egentligen är det väl inte konstigt om problem släpar efter i hovarna eftersom de växer långsammare.

Nu börjar allt se bra ut men när veterinären frågade på telefon hur det var kunde jag ändå inte låta bli att säga att jag inte riktigt visste. SÅ, till de goda nyheterna: när veterinären såg Glimra var han positivt överraskad över hur fin hon var i hull och muskulatur, det var dagens behållning för honom sa han. Med andra ord har jag har nog gått och blivit lite hemmablind. Nu ska jag släppa oron och träna på!

2 reaktion på “Glimra och håranalysen

 1. spännande Tina, va bra att man ändå kan få hjälp, synd bara att inte fler inser att det kan bero på olika saker (foder, arbete, inre organ). Hon Cecilia, var finns hon? Min Stuff har ju varit dålig men är, peppar peppar, på väg att bli bättre. Men, om det inte skulle bli bättre så vore det ett alternativ att skicka iväg håranalys, eller hur? Från det ena till det andra, ha så kul på Equitana. Hörde av Holli att ni skulle dela rum (om inte min engelska är helt körd). Vi hörs och syns snart/Agneta

  • Hej Agneta,

   Hur man får hjälp av Cecilia kan du läsa här: http://www.khepri.se/om-khepri/lasvart/analyser Sedan finns det klart fler homeopater och håranalysörer över landet. Jag är dock glad för Cecilia.

   Vad trist att Stuffen har varit dålig, hur har det visat sig? Jag hade koll på honom när du tänkte sälja honom som ungkille, men då passade det inte riktigt. Han verkar vara en fining!

   Blir det ingen Equitana för dig då? Jag ser mycket fram emot det och måste erkänna att jag inte riktigt vet vem jag ska bo med, mer än Marion, Ryan och min kompis Barbara.

   Ha det fint!

Kommentarer inaktiverade.