Stretching för häst

 Vilka fantastiska dagar vi har fått. Hösten är så påtaglig, jag har kunnat höra löven falla när jag gott runt och donat med hästarna. Solen värmer fortfarande gott och det är välbehövligt när det är minus på nätterna.

   

Glimra har gått en hel del i veckan. Igår red vi ut en sväng som hon inte varit på innan. I hagarna längs med rundan finns gott om hästar och Glimra tyckte att det var lajbans med unghästar och stora hästar. Men den lilla vita ponnyn med svarta prickar och tofs i pannluggen var lite konstig 😉

Nu när jag börjat rida Glimra lite mer har vi också börjat stretcha. Vi kör än så länge bara benen enligt Freddy Wegelius (veterinären på basmedicinkursen) schema. Freddy är medskribent på en bok som heter ”Stretch exercises for your horse”. Än så länge är det mycket friendly game för en stretch där hästen inte slappnar av och ger efter är inte mycket värt. Men så småningom räknar jag med att Glimra kommer påminna mig om jag missar stretchen.

 Klicka på bilden för att kunna se texten.

3 reaktion på “Stretching för häst

  1. Stretching hade jag liksom helt glömt bort. Fast å andra sidan gör mina hästar inte så många knop heller. När vi hade travhästar stretchade vi efter varje träning, med goda resultat. Tack för påminnelsen!

    • Förutom de rent fysiska fördelarna för hästen tycker jag som hästens ryttare att det känns skönt att så lätt kunna se om/var det finns oliksidighet. Plus att det är en ganska bra tillitsövning. Du kör ju moving massage – det är jag nyfiken på!

Kommentarer inaktiverade.