Student of the Horse

Student of the horse –  det är jag det. (Men hur sjutton säger vi på svenska? ”Elev av hästen” klingar inte så väl i mina öron…)

Som ny instruktör känner jag att att något av det viktigaste jag vill förmedla är att hästen är vår främsta lärare. Vi lär oss av våra lärare (mänskliga sådana) så klart, det vi lär oss är ofta sådant de lärt sig av hästen. Second hand gold is as good as new.  Vi bör dock lita på vår förmåga att läsa hästen och lära oss av den även när vi har en tränare eller instruktör närvarande.

Jag kommer aldrig att sluta lära mig, aldrig sluta vara nyfiken, aldrig sluta söka ny kunskap. Jag uppmanar er alla att göra detsamma! Låt tvivlens klocka ringa om ni stöter på någon som uppger sig för att ha alla svar och ha lärt klart.

3 reaktion på “Student of the Horse

  1. JA! Är det något man ska akta sig för så är det dem som har hittat den enda vägen. Tvivel är att ha minst två perspektiv. Ju fler desto bättre, så att man kan belysa från många håll och få en komplex bild av situationen. För det är ju sällan enkelt, även om man tillslut måste välja hur man ska göra. För det går sällan att göra allt samtidigt.

  2. På svenska kanske ”med hästen som lärare” eller ”hästens lärjunge” kan fungera?

    • Gött. Jag visste att jag kunde lita på dig att komma med något bra! ”Med hästen som lärare” – det får bli min slogan 😀

      Jag ser fram emot att mötet i nästa vecka.

Kommentarer inaktiverade.