Vad behöver min häst i dag?

I helgen har jag turnerat i Sverige för att ge lektioner. Som vanligt har jag lärt mig något av varje enskild elev jag har haft, tack för det!

I fredags började vi i Åled med en häftig arabtjej och hennes två ägare. Sedan körde jag upp till Norrköping där jag hade fått nattlogi hos härliga Joanna. Vi åkte ut till hennes hästar och Joanna lekte med Glaeda. Glaeda är en känslig islänning som för dagen visade mest RBI-sidor. Joanna fick sakta ner allting, ha lååång fas ett och mild fas fyra och vänta på att Glaeda skulle kunna börja tänka. Det var fint att se men det kräver mycket att kunna vänta så ofta och länge på sin häst. Snyggt jobbat Joanna!

På lördagen var det en fullspäckad dag som började på QvillingeHill med tre duktiga ekipage. Nästa stopp var Bondesätter och ett gäng som tränat för Joanna sedan tidigare. Det märktes tydligt och alla var jätteduktiga. Bland annat var där en rädd liten islandsvalack som efter att ha gjort touch it en stund blev riktigt stöddig. Han avslutade med att demolera presenningen och putta på bollen. Ägaren trodde inte att det var möjligt. Skoj! Jag tror också att vi har en blivande Parelliinstruktör i det gänget ;).

Färden fortsatte mellan söderut mellan småländska sjöar till Mariannelund. Theresia och Alexandra Lindgren tog generöst emot mig i sitt hem. På söndagen hade vi lektioner med allt från Shetlandsponnier till Knapstrup. Många av tjejerna här tar lektioner av Ingela Munther så de hade fina grunder och var väl insatta i programmet. Det var jättekul att kunna hjälpa dem att ta nästa steg på sin resa.

  

 

Under helgen har jag undervisat människor och hästar som både är helt nya i Parelli och som är på level 3. Förutom för dem som är helt nya har mitt starkaste budskap varit följande: När vi går ut för att leka med vår häst bör vi fråga oss vad vi kan göra för vår häst. Vad behöver min häst i dag? När vi har svaret på den frågan kommer vi också veta varför vi gör de specifika lekar vi gör och inte bara göra dem med automatik för att man ska. Psykologin och relationen är det viktiga redan från början.

Tack Theresia Lindgren för de fina bilderna!

5 reaktion på “Vad behöver min häst i dag?

  1. Tack själv hoppas att det blir fler tillfällen att få träning av dig!

  2. Hey Tina. Just read some of your post. You are doing amazing. Good on you. We are now in Los Angels and did Disneyland today. I was soooooo hot. Having a lovely time. Take care and keep up the great work. Sandy

    • Hi girl! Lovely to hear from you and to hear that you guys are having a great time. I look forward to skyping when you are back in your home routine. Have a wonderful rest of the vacation. Love, Tina

Kommentarer inaktiverade.