Rida med Pat Parelli

Under eftermiddagen red vi upp till The Big Top och red för Pat. Han betonade vikten av sidledes och ryggningar. Vi har hört det tusen gånger, men han menar allvar!!! Ju sämre din häst går sidledes och ryggar desto värre gör den allt annat. Hästen ska svara på våra hjälper och våra hjälper ska vara mjuka.

Dessutom, vilken är den åttonde principen i horsemanship? ”Principle, purpose and time are the tools of teaching”. Vi som rider engelskt missar ibland syftet med övningarna. Vi kan dock lätt skapa syfte, t.ex. genom att tävla med någon annan i våra sidledes och ryggningar.

Pat bevisade igen vilken duktig instruktör han är, hur bra han är på att inspirera och utbilda och hur bra han är på att läsa människor och hästar!

Jag är glad och tacksam att jag är här!

3 reaktion på “Rida med Pat Parelli

  1. En spontan fundering över syfte, bör hästen kunna förstå syftet, som om man tävlar i ryggning mot någon eller är ett att man t ex poängsätter sina ryggningar tillräckligt ”syftesgivnade”?

    • Hästen bör förstå syftet, men det innebär inte att den förstår det första gången. Andra exempel på syftesdriven horsemanship är att följa en ko, uteritter där man tar sig någonstans, dra ut stockar ur skogen osv.

Kommentarer inaktiverade.