Volter i frihet

Idag började vi i Arena Grande, den stora arenan som vi höll till i under min fast track. Vi gjorde vår libertygrej där alla har sina hästar lösa och leker. Frihetsdressyr helt enkelt. Det var riktigt kul idag och alla hade coola grejer på gång. Lily cirklade runt mig i skritt, trav och galopp och när hon började gäspa bad jag henne lägga sig ner och det gjorde hon.   På Parelli Natural Horsemanships facebooksida  finns en massa bilder på oss.

   

Efter att vi alla hade lekt gick vi upp till honeycomben och fick lära oss ett av Micky’s projekt av Barbara, att lära hästen circling game i liberty. Stegen ser ut såhär i en rundkorall:

  1. Lek stick to me, on line men som om du inte hade något rep. Gå några varv och cirkla sedan in i mitten, stanna i mitten och vila och kanske ge lite godis.
  2. Sedan i liberty samma princip. Se till att gå på andra spåret, det vill säga ett snäpp in från staketet så att du vet om du behöver staketet. Se också till att hästen är vid din axel.
  3. Kolla av om kontakten är tillräckligt start genom att be hästen gå på andra sidan av en kon jämfört med dig. Vila i mitten.
  4. Om de väljer att gå mot staketet gå med dem tills de går lite mot dig, gå då mot mitten för vila och godis.
  5. Cirkla sedan genom att vända med hästen, först liten cirkel och be sedan om lite större.
  6. Öka så småningom gångart och storlek på cirkel men se till att kontakten finns kvar. Ha koll på att båda sidor blir lika så småningom.

Om hästen tappar kontakten gå tillbaka ett steg. Var beredd att gå tillbaka on line närhelst det kan behövas. Barbara är superduktig, jag räknar med att åka ner till henne i Tyskland när det passar!

 

          

På eftermiddagen hade vi en diskussion med Hillary Rose om auditions. Hon visade olika auditions och vi fick öva på att ”spot the savvy”. Bra att kunna vara snabb i det när jag sedan ska ut och undervisa :).

Efter Hillary tittade vi på en dvd med Pat´s Particulars. Säkerhet, ordning och reda och smarta lösningar är ledorden. Sedan red jag Lily barbacka med neckstring och stick. Vi lekte med volt och övergångar. Kul! På morgonen lekte vi med tömkörning och det går bättre och bättre. Fina lilla häst!

   

Fantastiskt, fantastisk dag!

En reaktion på “Volter i frihet

  1. Tack för daglig morgondos inspiration! Din blogg är ett utmärkt komplement till morgontidningen.

Kommentarer inaktiverade.