Frustration

Vilka känslor förknippar du med rovdjursbeteende? Ilska och aggressivitet kanske är det första man tänker på, men inom Parelli  samsas även rädsla och frustration bland dessa.

Jag har observerat mig själv de senaste leksessionerna med Glimra. Med målet att hon ska minnas mig väl nu när jag åker har jag varit för direct line med att allt ska vara så gulligull att jag blivit frustrerad…. Jag blir frustrerad om hon är nervös, frustrerad om hon inte riktigt vill leka utan hellre vill äta, frustrerad för att det känns som att jag hela tiden dirigerar. Ja, ni förstår. Frustration har inte varit en så produktiv känsla i våra lekar, det har inneburit att jag inte varit helt left brain och vem vill lita till en ledare som inte är det? Och hur kreativ är man när man inte tänker?

Jag tror dock att jag lyckats vända skutan. Snacka om att hästarna är våra guider i personlig utveckling! Jag är tacksam för denna läxa precis innan mitt externship. Jag vet ju att frustration bara är ett tecken på att jag behöver söka mer kunskap, att jag behöver reflektera och gruppera om. Parelli syftar till att hjälpa oss människor att bli självständiga som studenter och horsemen och det blir vi just genom dessa reflektioner.  Dessutom kan vi söka stöd och hjälp hos instruktörer och andra studenter både lokalt och via Parelli Connect!

Blir du frustrerad ibland? Hur löser du det?