Finesse och liberty

Idag är jag ledig. Det var jag även igår eftersom att vi ska ha sadelmakeover imorgon.

I torsdags red jag på Lily! Det var första gången på över en vecka. Så härligt att sitta på hennes rygg igen även om det bara var i skritt och trav. Vi lekte med steady rein och fluid rein och jag fick hjälpa Lily att inte bara dyka utan stretcha in i känslan.  På morgonen hade vi förberett oss genom olika simuleringar, ofta är det väldigt bra att så att säga torrsimma innan man inkluderar hästen i bilden.

Imorse lekte vi i liberty i arenan med circling game i skritt, trav och galopp med galoppombyten. Sedan lastade jag henne on line. Hon var osäker med bakbenen på rampen häromdagen men idag tog det bara några minuter med approach and retreat innan hon gick på i lugn och ro. Det ser dock lite roligt ut när hon backar ut eftersom att hon tar det väldigt försiktigt precis som om hon skulle kliva ner från ett nedsteg.

Jag har en teori om hennes bakben. Hon brukar ofta hamna i korsgalopp när jag leker från marken och hon verkar inte riktigt ha koll på bakbenen.  Hon var som sagt osäker när hon först skulle ha upp dem på rampen. Min teori är att om jag kan leka mer med att få henne att tänka ner till sina bakben genom att backa över bommar och andra grejer så kommer korsgaloppen att lösa sig av sig själv. Vi får se, håll tummarna!

   

Nu får det bli en liten uteritt. Ha en skön helg!