Förberedelsedagar i solen

Vilken härlig söndag i full sol! I helgen har fokus legat på förberedelse för hästarna. Parelli kallar det ”prep days”. Jag brukar ha onsdagarna till mina förberedelsedagar men jag har slarvat lite på sistone så nu fick jag gottgöra det med en hel helg. Glimra förbereddes för hovslagaren i lördags. Medan hon var lös i paddocken raspade jag hovarna efter hur min hovslagare rekommenderat mig.

Glimras uppfödare brukade ge henne lugnande innan verkning eftersom att hon slog med bakbenen. Glimra har visat sådana tendenser fortfarande så det har hög prioritet att få ordning på. Nu var hon dock helcool, stod lös hela tiden medan jag raspade hovarna och gjorde inga ansatser till att sparka. När jag var klar så gick vi över till att leda med ett rep runt ett bakben i taget. Det gjorde hon jättebra också! Jag tror att nästa steg får bli att låta fler andra människor gå och lyfta fötterna på henne. Jag lovar att varna dem först ;).

Idag lastade jag Berliz och Glimra och de fick äta sin mat i transporten. Det gick bra tills Berliz mat var slut och hon tyckte att hon kunde ta Glimras. Då fick jag styra upp det lite. Berliz fick en rejäl borstning såhär i pälsfällningstider också. Hon är så mysig att bara hänga med, jag har inte gjort det tillräckligt på sistone.

Inga nytagna foton idag, så här kommer istället ett från Glimras första dag på Fridhem.