Veterinärbesök

Idag har våra tre ston fått träffa veterinären. Han tog ett blodprov på Berliz för att kolla om hon är dräktig. Hon gillar ju inte det här med rektalisering så ett blodprov kändes som det vettiga alternativet även om det inte är lika säkert. Hon fick också sina tänder kollade under lite protest, bara jag fick hålla tungan, inte veterinären. Ibland undrar jag över att hästen är ens spegel, är jag så förbannad som hon kan bli och har jag lika mycket integritet? 😉 Hade jag kunnat rida henne hade hon behövt lite punktinsatser på sina tänder men det var inget som stör henne i vardagen utan bett i munnen.

Àst rektaliserades, och… Trumvirvel: hon är dräktig! Det trodde vi ju alla men ändå roligt att verkligen veta att hon fortfarande har en liten i magen. Hennes tänder var också fina.

Sedan var det dags för Glimra som fått en lugnande spruta. Hennes vargtänder skulle ut. Det gick jättebra, veterinären påtade lite rund tandrötterna och sedan drog han lätt ut dem. Tänderna var små men satt så till att de troligen skulle stört henne med bett i munnen. Vad skönt det är med veterinärer som kan hästar,  inte bara medicinskt men också i interaktionen med dem!