Tredje dagen

 

Som jag skrev i förra inlägget sa Kelly till mig att göra saker och ting till ett mönster (som med Parelli Patterns), framsteg kommer oftast på tredje dagen. Idag var tredje dagen för 9 step back up och vertikal flexion. Babe gjorde stora framsteg, hon backade mer villigt utan att hovarna satt fast i marken och hon gav fin vertikal flexion och stretchade in i bettet.

Kristi demonstrerade fluid rein och de första stegen i Game of Contact. Sedan hade vi workshops med övergångar, fluid rein och bowtie. Babe var väldigt duktig som sagt. Fuid rein fixade hon fort, när jag kammade tyglarna sökte hon sig framåt och nedåt, både i skritt och trav. Kristi gav mig en komplimang och sa att det berodde på att jag hade bra timing. Gött! Babe blev lite impulsiv i galoppfattningarna i bowtie. Bowtie är att rida som en fluga, en fluga som män har runt halsen alltså. Gå ner i skritt i volten och kom ut ur den i 90 grader mot staketet och be om galopp. Sedan gjorde jag fluid rein i sneaky bends, det vill säga jag kammade tyglarna när vi red serpentiner. Det gjorde stor skillnad för henne och jag tror att med några dagar till kommer hon hitta vilken kroppsform som är mest fördelaktig för henne på volten.

Det var en mycket bra dag och jag vet att jag tjatar med Babe är fantastisk, hon försöker alltid hitta lösningar och hon utvecklas hur snabbt som helst. Eller så snabbt som jag har kapacitet att hjälpa henne ;).

En reaktion på “Tredje dagen

Kommentarer inaktiverade.