Parelli-moment

Ikväll efter middagen tittade vi på en film om Temple Grandin. Temple är en autistisk kvinna och filmen beskriver hur hon tänker i bilder och hur hon utvecklar ett system för att föra kreatur till slakt på ett sätt som inte stressar dem. En bra film som jag varmt kan rekommendera. Hur som helst, när det började närma sig slutet av filmen fick jag av någon anledning myror i byxorna så jag gick upp till min häst. Väl där blev jag något känslosam, fråga mig inte varför, det är något med det här stället. Jag sansade mig lite och beslöt mig för att mocka ut den enda klutten i hagen. När jag står och hänger på min grep kommer Pete, en av instruktörerna, förbi och säger: sådär får du inte mycket gjort! Han upptäcker dock snart mitt tillstånd och frågar: Are you having a Parelli moment? Ha ha, så kallar han det.

Esma körde hem mig och på vägen ser vi den fantastiska fullmånen vilande i moln. Jag säger, aha då förstår jag varför jag blev som jag blev. Esma säger: Are you lunatic? Hon betonar a:et på ett sätt som gör sambandet mellan månen och galenskap väldigt tydligt ;). Hm, vilken kväll!

       

Dagen inleddes dock med simulering på seatbuilders för att hitta vår balanspunkt. Sedan demonsterade Kristi lastning med en right brain och en left brain häst. Efter lunch pratade Lee Palmer och Ann Kiser om de olika vägarna som kan öppnas efter en Fast track för att bli en Parelli professional. Horsemanshipandet bestod i dag av förberedelse för uteritt. Babe var en stjärna, som vanligt =).

God kväll på er allesammans och hörni, var rädda om era Parelli-moments!

2 reaktion på “Parelli-moment

  1. Det är lätt att förstå att det blir starka och stora känslor när du är där du (och jag och många med mig) drömmer om att få vara och får göra det du (och jag och många andra) innerligt önskar att vi fick göra. Jag hoppas känner med dig och tjuvåker ju lite på dina upplevelser här på bloggen och önskar dig många stora stunder i Pagosa : )

  2. Tack Ulrika! Och jag hoppas du kan ta chansen nästa gång den öppnar sig, detta är ett speciellt ställe!

    Äh, snart börjar jag gråta igen 😉
    Kramar

Kommentarer inaktiverade.