On line och Freestyle test

Idag har vi testats i savvysarna (snyggt svenskt plural va?) On line och Freestyle, det vill säga på lina från marken och ridet på långa tyglar eller med stick.

Babe, min lånehäst, visade sig vara riktigt atletisk och extrovert. Ibland stod hon på bakbenen… Vi testades vid sju stationer och eftersom att vi är över 60 studenter på kursen blev det ibland kö. Oftast fick jag be Babe röra på fötterna, eller snarare se till att dirigera hennes vilja att röra på fötterna, när vi stod i kö. När vi stod i den sista kön var hon dock lugn och fin och stod och åt gräs ganska länge. Plötsligt tog det nog för lång tid för henne för då började hon hoppa över ett litet, med betoning på litet, dike. Jag tog hennes idé och jobbade vidare med den och vi lekte runt lite tills hon bad om att få stå still igen. Jag kommer att lära mig så mycket med henne, hon är lite annorlunda från Berliz om jag ska uttrycka mig milt.

Efter lunch testade vi ridningen, Freestyle. Jag var osäker på om Babe skulle vara ok att rida men efter att jag värmt upp på lina så gav hon mig grönt ljus. Hon var mycket lugnare under eftermiddagen och trevlig att rida. Ungefär level två som jag trodde innan.

Det är långa dagar här, upp sex och hemma vid åtta oftast. Det kan också vara så att det bara är för att jag är så fokuserad största delen av dagen som gör att jag blir trött. Trött eller inte, jag har jättekul och jag njuter varje minut!