Liberty och Finesse test avslutas med grillkväll

Idag har vi testats på våra färdigheter i liberty och finesse. Min häst och jag tappade kontakten ibland i frihet så de sista två testen behöll jag linan på. Hon var väldigt duktig med presenningen, klev rakt på den och lät mig sedan lägga den på hennes rygg. Finesse var lite speciellt eftersom att hon enligt ägaren inte ridits i bett på ett och ett halvt år. Jag red henne därför i hackamore och använde testen till att vi båda skulle lära känna varandra lite bättre.

Kirsti pratade med oss på morgonen. Hon sa bland annat att vad som bestämmer kvalitén på ens horsemanship är: 1) vad du väljer att fokusera på, 2) vilken betydelse du ger det du fokuserar på och 3) vad du väljer att göra åt det. Det tror jag att jag alltid kommer ha användning av. Hon sa också att det enda sättet att misslyckas är att ge upp och att det inte är möjligt att utvecklas om man säger: – Det här kan jag. Hon är inte dum den där Kirsti.

    

Efter testen var det dags för grillkväll. De har de här på centret varje onsdag. Idag sjöng och spelade en del av studenterna medan vi åt. Efter maten började det åska så alla hjälptes åt att bära in bord och stolar för strax spöregnade det. Luften blev klar och trevlig att andas, här är ganska dammigt till vardags. Vi hade en tevlig kväll  med möjlighet att sitta och småprata med folk och lyssna på musik.

2 reaktion på “Liberty och Finesse test avslutas med grillkväll

    • Tack Ulrika, jag hoppas också jag kommer skriva på. Det är reflextionstid för mig.

Kommentarer inaktiverade.