Hot Springs

Sista  veckan är inledd. Igår pratade Kristi om de två frågor vi kan ställa oss för att nå framgång: Why not me? (snarare än why me?) och how can I accomplish this? Hon berättade också att hon själv fått råden: Try not to piss somebody off och Assume that everyone is coming from a positive place. Raka rör där minsann ;).

Sedan gjorde vi en precision pen igen, det tog nu 26 minuter. Idag gjorde vi en också, 18 minuter. Fanstasiska förbättringar va? Vi använde den till att göra simuleringar. Igår gjorde vi öppna, sluta och förvänd sluta, idag gjorde vi de olika stegen i galoppombytesstegen.

Idag gick vi igenom stegen till galoppombyte. Dessa är: 1) Förtroende och avslappning, 2) övergångar galopp-skritt, 3) räkna 5-7 steg i dessa övergångar, 4) gunga skuldrorna in och ut på spåret, 5) serpentiner med övergångar och swing i skuldrorna. Vi simulerade detta med conga-hästar. Jag kan inte tillräckligt betona hur kraftfulla dessa simuleringar är. Ibland blir man helt förvirrad som häst och ibland lyckas ryttaren överföra en känsla så bra att man utan att se förstår vad man ska göra. Coolt!

Igår kväll lekte Babe och jag i semi-liberty, det vill säga att jag hade en lina runt halsen på henne. Ibland har vi en kanonbra draw ibland kopplar hon helt ifrån. Men söt är hon.

Denna kväll åkte Karin, Anouk, Brian och jag och badade i de varma källorna. Ah, det var helt underbart för en stel kropp! Skönt att göra något annat också och verkligen bli ren.

Imorse åkte två av våra instruktörer, Pete och Mark, till Reno för att vara delaktiga i Wild Horse Taming med Pat där. Det hade varit häftigt att se, man kan köpa websändning därifrån om du är intresserad!

Lite trött är jag allt, som du kanske förstår av detta förvirrade inlägg. Bättring utlovas!