Babe och mina mål med Fast Tracken

Igår gick jag för att möta Lisa, ägaren till den häst jag kommer hyra, på Parelli-centret. På min promenad dit ser jag att Linda Parelli rider Hot Jazz  med ett helt filmteam runt sig. Hmm, jag är verkligen här nu, där alla de där Dvd:erna jag tittat på spelas in!

Lisa och jag åkte till Terry Wilson där hon har sina hästar innan kursen startar. Jag fick leka lite med två av Lisas hästar för att sedan välja vilken jag vill ha. Det kändes riktigt lyxigt att kunna prova först även om jag bara hade två att välja mellan. Jag valde Babe, ett litet Paint-sto. Hon verkar vara en level två-tre häst On Line och Liberty och level två Freestyle. På vanligt språk innebär det att hon förstår och går undan för tryck och för förslag på lina och i frihet på kortare avstånd. Hon går att ridas i repgrimma i alla gångarter, däremot verkar hon ha lite motståndsreflexer mot förslag från sticken vid ridning.

Eftersom det var väldigt varmt, med mina mått mätt, när jag lekte med de två hästarna tog jag en paus i skuggan för att äta ett äpple och dricka vatten. Sedan lekte jag vidare med Babe i frihet i rundkorallen. Stick to me i skritt, trav, halt och ryggning gick bra. Yo-yo från zon ett, det vill säga rygga och komma tillbaka till mig när jag står framför henne, gick bra. Byte av varv gick inte bra, hon förstod inte alls vad jag ville. Jag behöver lära mig mer om hjälpgivningen vid byte av varv för Berliz och jag har kommunikationssvårigheter när det kommer till det så det hoppas jag att jag får lära mig.

Mina mål med kursen är annars, utan inbördes ordning:

 • Att lära mig så mycket som möjligt.
 • Att utvecklas så mycket som möjligt som person.
 • Att ha så kul som möjligt.

Målen kom naturligt till mig och jag tycker att de är bra för jag kan själv påverka om jag når dem eller inte. Kursen är en betygsatt kurs, men eftersom jag inte kan påverka hur andra människor bedömer mig vill jag inte ha något speciellt betyg som mål. Lite som att man kan vara jättenöjd efter en dressyrtävling även om domarna inte bedömt en högt om man är nöjd med sin häst och sig själv. Når jag mina mål kommer jag att vara kanonnöjd med denna kurs.

2 reaktion på “Babe och mina mål med Fast Tracken

 1. Gillar absolut det sista målet bäst även om de andra också är bra :)

  • Det är därför de är utan inbördes ordning. Jag är rätt säker på att jag kommer ha riktigt roligt så det är nästan ett överflödigt mål =)
   Hur är det i sommar-Malmö?

   Massa kramar

Kommentarer inaktiverade.